Кухня Південної Кореї: національна страва кальбі.

🍗КАЛЬБІ: корейське барбекю з реберець.

🍗Кальбі (Гальби) - страва корейської кухні, приготовлене з реберець яловичини, свинини, з використанням маринаду з соєвого соусу, часнику і цукру. Існує кілька варіантів м'ясного маринаду, в них використовується кунжутне масло, рисове вино, або гостра чилі-паста. В останні роки стало популярним додавання фруктового соку, лимона або лайма, меду.

💥Для приготування на сковороді або грилі м'ясо, як правило, розрізається тонкими скибочками поперек кісток. Така нарізка дозволяє маринаду швидше просочити м'ясо, м'ясо готується швидше, і потім його легше брати паличками.

У Кореї м'ясо для Кальбі часто продають вже нарізаним. У Кореї Кальбі можна покуштувати в спеціалізованих ресторанах - "Будинках Кальбі", де м'ясо готується прямо на столі відвідувачів ресторану. Кальбі подається з салатом, листям перилли або іншими листовими овочами, в які загортається м'ясо, трохи соєвої пасти самдян. Різноманітні закуски панчаят також подаються до столу.
Кальбі можна вважати корейським барбекю, популярним на пікніках, у багатьох людей є портативні газові або вугільні плити для приготування їжі на свіжому повітрі.
Багато корейських страви включають в себе реберця, в тому числі супи і тушковані блюда. Дуже відомий суп з Кальбі - Кальбітхан, великі тушковані шматки Кальбі - Кальбі Тіге, в якому присутні червоний і зелений перець, кимчи, соєва паста дендян. Кальбі тім - короткі ребра, тушковані в солодкому соєвому соусі.

Спосіб приготування:
✔для маринування: порізати м'ясо і залити соусом, ретельно перемішати і залишити на 1 годину (додати за смаком цибуля ріпчаста, зелена цибуля, часник і овочі).
✔Для смаження: порізати м'ясо на дрібні шматочки і залити соусом, ретельно перемішати і залишити на 1 годину. Додати зелену цибулю, гриби, цибуля ріпчаста, часник і овочі за бажанням. Смажити до готовності на сковороді або грилі.Інгредієнти:

◆ свинячі реберця, м'ясо - 2,5 кг.             ◆1 банка Кальбі - соус-маринад для реберець.

 
Спосіб приготування:
✔для маринування: порізати м'ясо і залити соусом, ретельно перемішати і залишити на 1 годину (додати за смаком цибуля ріпчаста, зелена цибуля, часник і овочі).
✔Для смаження: порізати м'ясо на дрібні шматочки і залити соусом, ретельно перемішати і залишити на 1 годину. Додати зелену цибулю, гриби, цибуля ріпчаста, часник і овочі за бажанням. Смажити до готовності на сковороді або грилі.
👍👍👍

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кухня Південної Кореї : національна страва таккальбі.

Кухня Південної Кореї: страва пулькогі.

Національна кухня Південної Кореї