Національна кухня Південної Кореї

Корейська кухня переважно гостра, неможлива без величезної кількості перцю. Корейські страви часто червоні, бо їх щедро приправили гострим перцем. Це можна пояснити тим, що Корея — країна з жарким кліматом, а перець просто допомагає довше зберігатися стравам. Проте корейська національна кухня не завжди була такою. Користуватися перцем почали тільки в XVI столітті, коли він був завезений з Південної Америки. Тоді й сформувалися традиційні способи приготування багатьох страв. Перчена їжа цінувалася дуже високо. Цікаво, що нині поняття «смачний» і «гострий» стали синонімами. Набір спецій корейської кухні не дуже багатий: здебільшого це добре знайомі часник і перець, але корейські кухарі експериментують з пропорціями та поєднаннями, що приводить до розмаїття страв.

У корейської кухні є чимало спільного з двома іншими найвідомішими східними кулінаріями — китайською і японською. Як і китайці, корейці люблять несподівані поєднання продуктів, охоче їдять свинину. Як і японці, вживають багато риби, зокрема, сирої.

Майстерність корейського кухаря полягає головним чином у вмінні поєднати різні спеції і перетворити простеньку страву на кулінарний шедевр. Знаменита морква по-корейськи — зразок такого підходу до приготування їжі.

Національна кухня Південної Кореї

Основу корейської кухні складає рис, який готується всілякими способами: так, можна виділити спресовану рисову кашу та відбивні хлібці з рису «чхальток». Окремо варто поговорити про корейських супах – у Південній Кореї широке поширення отримали «мэутхан» (страву у вигляді гострого рибного супу), «сундубу чигэ» (страву у вигляді соєвого супу з молюсків та яєчного жовтка), «твенджан чигэ» (густий суп з пасти на основі заграв сої). Якщо вас цікавлять десерти, то тут вам запропонують поласувати або зацукрованими фруктами, звареними в сиропі, а також печивом «ходуквачжа».



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кухня Південної Кореї : національна страва таккальбі.

Кухня Південної Кореї: страва пулькогі.