"Тепла солодка курка допомагає внутрішнім органам і зігріває тіло", - йдеться в "Донг богам" (동의보감, 東 醫 寶 鑑), однієї з найвідоміших медичних книг часів династії Чосон (1392-1910) про лікарські властивості курки.
Осінь охоплює Корейський півострів, і настав час насолодитися куркою, одним з найпопулярніших джерел білка в світі.
Голова Фонду Корейської кухні Юн Су Чжа теж схвалює курчат і каже, що "осінь-це найкращий час для того, щоб поїсти курчати, так як курчата, які народилися навесні виросли і набрали вагу до осені".
Ми можемо насолоджуватися стравами з курки в будь-якому місці по всьому світу. У Кореї, звичайно, є широкий асортимент курячих страв. Серед них, таккальбі або смажена пряна курка, є одним з популярних страв з курки, особливо для туристів, поряд з самгетханом, курячим супом з женьшенем. Щоб спробувати краще таккальбі, багато рекомендують відправитися в місто Чхунчхон в провінції Канвондо, який славиться широким вибором видів таккальбі. Коли люди думають про Чхунчхоні, перше, що спадає їм на думку це "Таккальбі!"
Один з найбільш поширених видів таккальбі - це проста курка, яка смажиться з різними овочами і пастою з червоного перцю. Гостра приправа і солодкий смак овочів гармоніюють між собою і стимулюють апетит. Блюдо обов'язково супроводжує смажений рис, приготований з залишилася смаженою куркою і іншими інгредієнтами, такими як зелена цибуля, кунжутні листя, шматочки морських водоростей, кунжутне масло і кимчи. Зараз до таккальбі додають навіть рисові пиріжки і локшину швидкого приготування.
✔ІНГРЕДІЄНТИ :
◈300 г курячих стегон
◈50 г пирога з білого рису
◈400 г (2 склянки) води
◈100 г капусти
◈15 г (1) зеленого перцю
◈100 г батату
◈70 г або головки цибулі
◈20 г зеленої цибулі
◈40 г листя кунжуту
■Приправа:
•10 г (½ столової ложки) пасти з червоного перцю
•12 г (2 чайні ложки) соєвого соусу
•2 г (½ чайної ложки) солі
•12 г (1 столова ложка) цукру
•7 г (1 столова ложка) меленого перцю
•30 г дрібно нарізаної цибулі
•19 г (1 столова ложка меду)
•30 г (2 столові ложки) рафінованого рисового вина
•11 г (2 чайні ложки) подрібненого часнику
•2 г (½ чайної ложки) рубленого імбиру
•6 г (1 чайна ложка) кунжутної солі
•13 г (1 столова ложка) кунжутного масла
•13 г (1 столова ложка) рослинної олії.
🔪ПРИГОТУВАННЯ
1. Видалити кістки з курки, зробити розрізи на шкірі. Наріжте м'ясо на шматки 3 на 4 сантиметри.
2. Промити капусту і нарізати на шматки, по 5 сантиметрів в довжину і 1,5 см в в ширину. Вимити зелений перець і розрізати на діагональні шматочки, 2 см в довжину і 0,3 см в ширину.
3. Очистити і помити батат. Розрізати його на шматки, довжиною 5 см, 1,5 см в ширину і 0,7 см у висоту.
4. Очистити і вимити цибулю. Розрізати його на шматки, 5 сантиметрів в довжину і 1 см в ширину. Очистити і вимити зелена цибуля. Розрізати його на шматки, 3 см в довжину і 0,3 см в ширину. Вимити листя кунжуту і порізати навпіл.
5. Зробити гостру приправу.
▲РЕЦЕПТ ▲
◐Додати ⅔ приправи до курчати і маринувати протягом 1 години.
◑ Налити воду в каструлю і нагріти її на сильному вогні. Покласти рисовий пиріг в воду, коли вона закипить. Готувати протягом 1 хвилини.
◐ Розігріти сковороду з рослинним маслом. Покласти на неї курчати і батат смажити перемішуючи протягом 5 хвилин на середньому вогні. Додати всі інші інгредієнти - рисовий пиріг, капусту, зелений перець, цибулю і інші приправи на сковорідку. Смажити протягом 4 хвилин.
◑Додати зелену цибулю і листя кунжуту на сковорідку і смажити ще 1 хвилину.
Смачного! 😉
Коментарі
Дописати коментар