Кухня Південної Кореї: страва пулькогі.
🍗Пулькогі🍗 - це дуже смачне корейське блюдо, рецепт якого сміливо можна назвати ресторанним! Приготування починається з педантичного вибору телятини, яка після цього маринується в суміші з масла кунжутного насіння, соєвого соусу і рубленого часнику.
🍗Інгредієнти 🍗
(500 г)
(4 ст. л.)
(4 ст. л.)
(2 ст. л.)
(3 ч. л.)
(3 ст.л)
(3 ч. л.)
(3 ч. л.)
(по смаку)
🔪Кроки приготування:
✔1. Якщо на вашій кухні є гриль, вам невимовно пощастило, оскільки можна провести майстер-клас з приготування пулькогі для запрошених гостей. З цим не зрівняються ні розкішні салати, ні запечена риба, і навіть заморським морепродуктів не під силу так здивувати, як процес приготування цього корейського м'ясної страви. Спочатку слід розрізати філейну частину яловичини на тонкі слайси, як показано на фото. М'ясо необхідно замаринувати в маринаді з соєвого соусу, кунжутного масла і подрібненого часнику. Нехай воно постоїть в маринаді близько 20-25 хвилин. Тим часом розігрійте гриль і встановіть середню температуру. Викладайте на нього шматочки яловичини і обсмажуйте першу сторону протягом 3-5 хвилин.
✔2. Потім переверніть шматочок м'яса і підсмажте другу сторону протягом декількох хвилин до утворення золотистої скоринки. Заради того божественного аромату, який буде стояти на кухні, вже варто приготувати пулькогі в домашніх умовах!
✔3. А взагалі можна влаштувати справжню корейську вечірку, і після приготування пулькогі зробити, наприклад, кимчи або Кукса. Повірте, гості будуть в захваті від того, що зможуть самостійно формувати собі блюдо з тих продуктів, які їм до душі. Будьте впевнені, що свято вдасться на славу!
✔4. Але, якщо у вас немає гриля, впадати у відчай не варто, оскільки ми приготуємо смачний пулькогі і на звичайній сковороді. Спочатку зробимо маринад для м'яса. Зелена цибуля гарненько промийте і висушіть, наріжте його невеликими шматочками і відкладіть в сторону.
✔5. В окремій тарілці змішайте соєвий соус, м'ясний бульйон, цукровий пісок, насіння кунжуту і кунжутне масло. Часник почистіть і пропустіть через прес. Додайте подрібнений часник і зелену цибулю в маринад і гарненько все перемішайте. Якщо вам не вистачає смаку, можна додати трохи солі. М'ясо наріжте тонкими слайсами і занурте в маринад. Ретельно перемішайте його руками, трохи придавлюючи: так воно вийде м'якше і краще вбере в себе всі смаки. Залиште яловичину маринуватися на 25-30 хвилин.
✔6. Розігрійте сковороду і налийте туди трішки олії. Обсмажуйте кожен шматочок м'яса з двох боків до утворення золотистої скоринки. Щоб м'ясо вийшло соковите, м'яке і ароматне, необхідно знати кілька правил приготування пулькогі в домашніх умовах. Так, під час смаження необхідно дотримуватися тимчасової і температурний режим. Якщо ви будете готувати м'ясо на повільному вогні і протягом тривалого часу, воно стане твердим, втратить свої смакові якості і корисні властивості. Якщо ж, навпаки, смажити його на великому вогні, м'ясо стане жорстким і сухим і втратить специфічний апетитний аромат, який притаманний пулькогі. Тому
готувати пулькогі потрібно на помірному полум'я, а обсмажувати яловичину слід до освіти характерною карамельної скоринки.
✔7. Якщо ви помітите, що м'ясо після смаження стало твердим, хоча ви строго дотримувалися даних рекомендацій, не впадайте у відчай. Ви все зробили правильно! Справа в тому, що під час смаження на поверхні м'ясних волокон виділяється протеїн, який після завершення температурної обробки твердне, зберігаючи тим самим соковитість всередині шматочка. От і все! Пулькогі повністю готовий! Швидше подавайте його до столу і приступайте до трапези! Адже аромат маринаду з м'ясним соком настільки збуджує апетит, що можна і не донести такі апетитні шматочки м'яса до столу!
Смачного!😉
Коментарі
Дописати коментар