Кухня Південної Кореї: національна страва куксі.

Корейський холодний суп куксі так добре прижився у нас з однієї простої причини – готувати його можна як завгодно, тобто, базова рецептура та головні компоненти страви, звичайно, є, але склад останніх можна варіювати, виходячи з доступності і смакових уподобань.

Куксі складається з чотирьох частин:
-бульйону
- овочів
-локшини
-м'яса (його можна виключати в вегетаріанських версіях).


Куксі по-корейськи
Інгредієнти:

•тонка рисова локшина - 70 г;
•соєвий соус - 130 мл;
•пекінська капуста - 1 качан;
•білий цибуля - 50 р;
•часникові зубчики - 2 шт.;
•помідор (середнього розміру) - 1 шт.;
•свіжий огірок (середнього розміру) - 1 шт.;
•соус шрірача - 1/3 ч. ложки;
•яйця курячі - 4 шт.;
•яловичина - 250 г;
•петрушка;
•холодний яловичий бульйон.

Приготування:

У сковороду наливаємо пару столових ложок будь-якого рослинного масла й обсмажуємо на ньому свіжі томати з білим цибулею. Додаємо до вмісту сковороди пропущений через прес часник, соус і нашатковану капусту, вливаємо 120 мл води і тушкуємо близько 5 хвилин. Накриваємо сковороду кришкою і знімаємо з вогню.
Яйця збиваємо з пучкою солі, змащуємо млинцеву сковороду маслом і смажимо тонкі яєчні млинці. Готові млинчики звертаємо в рулет і нарізаємо як локшину.
Ріжемо соломкою свіжий огірок, перемішуємо його з листочками петрушки, парою столових ложок соєвого соусу і столовою ложкою олії. Корейці також кладуть трохи насіння кунжуту.
Яловичину ріжемо соломкою і смажимо до готовності. Приправляємо і заливаємо 120 мл води, після чого тушкуємо 10 хвилин.
Відварюємо локшину, розкладаємо її по тарілках і заливаємо холодним бульйоном. Викладаємо тушковану капусту, свіжий огірок і яєчну локшину зверху. На цьому, приготування куксі по-корейськи закінчено. Суп слід подавати з порцією соєвого соусу, який кожен гість за власним смаком може підлити в суп.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кухня Південної Кореї : національна страва таккальбі.

Кухня Південної Кореї: страва пулькогі.

Національна кухня Південної Кореї